Berättelser

Här ligger en liten samling berättelser; vissa av dem finns redan publicerade i någon av böckerna, andra är helt nyskrivna. Vissa berättelser kan du lyssna på och andra går att läsa. Hoppas du ska hitta någon du tycker om och som kanske kan ge känslan av vilken kraft som ryms i en riktigt god berättelse.

Varma hälsningar

Torgny Wirén

Berättelser med tillhörande ljudfil

SOS Alarm

”Klockan var kvart över två på fredagsnatten. Telefonen hade ringt oavbrutet ända fram tills nu, äntligen verkade det ha lugnat sig något. Några av kollegorna hade plockat fram muggar, det började bli dags att ta lite fika. Då ringde det igen…”

Lucy och de kriminella

”I december 2019 var jag uppe i Stockholm tillsammans med en barndomskamrat. Vid lunchtid gick vi Drottninggatan bort mot Gamla stan. I höjd med Sergels torg blev vi stoppade av dansk TV. Journalisten höll fram sin mikrofon mot oss…”

Den gamla ishockeyspelaren

”Det var slutspel i ishockey och en elithockeyspelare hade lyckats skjuta in ett avgörande mål. Den här ishockeyspelaren var inte riktigt vem som helst. Han hade spelat många år i NHL och gjort en hel massa mål där, han hade spelat i landslaget och gjort mål i både VM och OS…”

Brasiliens fotbollsspelare Marcelo

”Det var fotbolls-VM i Brasilien 2014. Traditionen bjuder att värdnationen spelar inledningsmatchen och de hade ställts mot det på papperet betydligt svagare Kroatien. Allt annat än seger skulle kännas som ett fullständigt misslyckande. 67 000 personer befann sig i den kokande VM-stadion i Sao Paolo. Alla, precis alla, krävde en brasiliansk seger…”

Ivar

”För väldigt många år sedan arbetade jag på en långvårdsavdelning. De flesta av patienterna var gamla, hade haft stroke och kunde inte gå. Några yngre satt i rullstol efter trafikolyckor, MS eller någon annan neurologisk sjukdom. En av patienterna hette Ivar…”

Gudstjänsten i Göteborgs skärgård

”Jag hade fått erbjudande att komma och predika i en kyrka ute på en av öarna i Göteborgs skärgård. För mig var detta lite spännande, ta bilen till Göteborg och sedan båt ut till ön. Jag hade kollat båt-tiderna. Kvart i sju på söndagsmorgonen behövde jag åka för att hinna till gudstjänsten klockan elva…”